Kurczak tandoori
- Całkowity czas 55 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 20 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
12 Pałki z kurczaka
150 g Jogurt naturalny
2 łyżeczka Mielony imbir
2 łyżka Czosnek w proszku
2 łyżka Przyprawa chili
1 łyżeczka Kurkuma
2 łyżeczka Garam masala
Sól, pieprz
30 g Sok z cytryny
3 łyżka Neutralny olej
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Weź ręcznik kuchenny i osusz pałki. Usuń skórę i zrób 3–4 nacięcia w mięsie. W małej misce wymieszaj jogurt, imbir, czosnek, chili, kurkumę, przyprawę garam masala, sól, pieprz i cytrynę. Wrzuć kurczaka i pokryj go dobrze marynatą. Schłodź przez 20 minut.
Etap 2 /5
Umieść udka z kurczaka w urządzeniu wyposażonym w talerz. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /5
W połowie gotowania obróć pałki.
Etap 4 /5
Upewnij się, że marchewki są upieczone, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.
Etap 5 /5
Podawaj natychmiast z kalafiorem na ostro albo innym dodatkiem.