Kurczak po toskańsku
- Całkowity czas 10 godz. 20 min.
- 10 godz.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Piersi z kurczaka
Przyprawa do kurczaka
80 g Cebuli
2 Ząbki czosku
80 g Oliwki czarne
800 g Pomidory z puszki
30 g Przecieru pomidorowego
2 łyżka Ziół prowansalskich
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Piersi z kurczaka przeciąć na pół jak na kotlety, ale nie rozbijać, przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć.
Etap 2 /5
Po usmażeniu piersi wyjąć z urządzenia i podsmażyć cebulę, czosnek oraz oliwki.
Etap 3 /5
Po podsmażeniu cebuli z oliwkami dodać resztę składników: pomidory z puszki przecier pomidorowy oraz zioła prowansalskie i wymieszać wszystko razem.
Etap 4 /5
Po wymieszaniu wszystkiego dodać podsmażone piersi z kurczaka i gotować pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Po ugotowaniu podawać z ziemniakami zapiekanymi lub z frytkami.