Kurczak po toskańsku z marchewką
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Filety z kurczaka
1 Cebula
2 Ząbki czosnku
200 ml Śmietanki 30%
100 g Mascarpone
100 g Suszonych pomidorów
Szpinaku
100 ml Bulionu
100 ml Wina białego wytrawnego
100 g Parmezanu
1 łyżeczka Ziół prowansalskich
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
30 ml Oliwy
1 łyżka Masła
3 Marchewki
150 g Jogurtu greckiego
1 łyżka Majonezu
1 łyżka Erytrytolu
30 ml Soku z cytryny
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Przygotuj surówkę z marchewki. Marchew obierz i zetrzyj na drobnych oczkach. Połącz z jogurtem i majonezem. Dodaj słodzik i sok z cytryny – wymieszaj.
Etap 3 /8
Kurczaka umyj i pokrój na mniejsze kawałki. W Tefal Cook4Me rozgrzej masło z oliwą i smaż kurczaka z przyprawami z każdej strony do zarumienienia.
Etap 4 /8
Obierz cebulę i pokrój w mniejszą kostkę. Czosnek obierz i rozgnieć. Pomidory suszone odcedź z zalewy i pokrój na mniejsze kawałki.
Etap 5 /8
Dodaj cebulę, czosnek oraz pomidory do kurczaka.
Etap 6 /8
Zalej całość winem i smaż do lekkiego odparowania. Następnie dodaj bulion kolejno śmietankę oraz mascarpone.
Etap 7 /8
Zetrzyj parmezan i dodaj do kurczaka, a na koniec dodaj szpinak.
Etap 8 /8
Kurczaka podaj z marchewką.