Kurczak po jamajsku
- Całkowity czas 1 godz. 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filet kurczak
2 centymetr imbir
1 goździk czosnek
2 kawałek limonki
10 źdźbła szczypiorku
1 szt. mała papryka chili
0.5 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka brązowy cukier
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włóż wszystkie składniki do miski (oprócz filetów z kurczaka), weź ręczny blender i miksuj, aż powstanie pasta.
Etap 2 /4
Posmaruj filety z kurczaka marynatą, a następnie przykryj folią i włóż do lodówki na godzinę.
Etap 3 /4
Wybierz program Drób i naciśnij OK. Spryskaj tace niewielką ilością oleju. Po rozgrzaniu urządzenia umieść kurczaka na grillu i zamknij pokrywkę.
Etap 4 /4
Grilluj, aż kontrolka zaświeci się na pomarańczowo lub dopóki na ekranie nie wyświetli się komunikat „Średnio upieczone”.