Kurczak po meksykańsku
- Całkowity czas 34 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 24 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g piersi z kurczaka
1 por
2 cebule
2 marchewki
2 puszki pomidorów krojonych
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
1 puszka groszku
100 ml wody
1 łyżeczka pieprzu
1.5 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka Vegety Natur
1 łyżeczka chili
2 łyżka oleju rzepakowego
1 łyżka oleju rzepakowego
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać w misce z przyprawami (po łyżeczce pieprzu, ostrej papryki, Vegety Natur, chili i 1,5 łyżeczki słodkiej papryki) i olejem.
Etap 2 /5
Białą część pora i cebule pokroić w pół-plastry, marchewki pokroić w ćwierć-plasterki (o grubości około 5 mm). Fasole i groszek przepłukać i odcedzić.
Etap 3 /5
Kurczaka podsmażyć. Po zakończeniu podsmażania, przełożyć kurczaka do miski. Nie czyścić misy urządzenia po podsmażaniu kurczaka.
Etap 4 /5
Do misy urządzenia dolać łyżkę oleju i podsmażyć cebulę i pora.
Etap 5 /5
Do misy urządzenia dorzucić marchewki, pomidory, fasolę czerwoną, fasolę białą, groszek, podsmażonego kurczaka. Dolać 100 ml wody i wszystko wymieszać. Gotować pod ciśnieniem przez 15 min.