Kukurydza po meksykańsku
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (1)
Składniki
8 osób
8 Kolby kukurydzy pakowane próżniowo
2 łyżka Olej rzepakowy
Sól, pieprz
4 Limonka
60 g Majonez
60 g Zakwaszona śmietana
2 łyżeczka Czosnek w proszku
2 łyżeczka Cebula w proszku
15 g Kolendra
150 g Pokruszony ser feta
Wędzona papryka
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Włóż płytę grillową do urządzenia i wybierz tryb GRILL, a następnie nagrzewaj urządzenie przez 10 minut w temperaturze 200°C.
Etap 2 /7
Posmaruj kolby kukurydzy olejem rzepakowym, dopraw solą i pieprzem.
Etap 3 /7
Po rozgrzaniu urządzenia włóż kolby do miski do gotowania, ustaw program GRILL i piecz przez 6 minut w temperaturze 200°C.
Etap 4 /7
Wyciśnij sok z cytryny do miski i wymieszaj z majonezem, kwaśną śmietaną, czosnkiem i cebulą w proszku.
Etap 5 /7
Po 6 minutach obróć kolby i piecz jeszcze przez 6 minut.
Etap 6 /7
Po zakończeniu programu wyjmij kolby – uważaj, żeby się nie poparzyć – i posmaruj je sosem.
Etap 7 /7
Połóż je na talerzu i posyp kolendrą, pokruszonym serem feta i wędzoną papryką.