Zupa meksykańska - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według KLUB GOTUJACYCH

Zupa meksykańska

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 36 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    31 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g mielonej wołowiny np. łopatka,

  • 250 g cebuli pokrojonej w kostkę ,

  • 250 g marchewki pokrojonej w talarki,

  • 150 g pietruszki pokrojonej w talarki,

  • 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę,

  • 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,

  • 400 g fasoli czerwonej z puszki (waga z zalewą),

  • 400 g kukurydzy z puszki (waga z zalewą),

  • 400 g pomidorów w puszce,

  • 2 łyżka koncentratu pomidorowego,

  • 5 łyżka oleju

  • 500 ml wody lub bulionu,

  • łyżka słodkiej papryki;

  • łyżeczka soli i cukru;

  • po pół łyżeczki chili, pieprzu, kminku, kolendry mielonej i oregano,

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotować wszystkie składniki.

  • 500g mielonej wołowiny np. łopatka,
  • 250g cebuli pokrojonej w kostkę ,
  • 250g marchewki pokrojonej w talarki,
  • 150g pietruszki pokrojonej w talarki,
  • 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę,
  • 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
  • 400g fasoli czerwonej z puszki (waga z zalewą),
  • 400g kukurydzy z puszki (waga z zalewą),
  • 400g pomidorów w puszce,
  • 2łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 5łyżka oleju
  • 500ml wody lub bulionu,
  • łyżka słodkiej papryki;
  • łyżeczka soli i cukru;
  • po pół łyżeczki chili, pieprzu, kminku, kolendry mielonej i oregano,

Etap 2 /6

Rozgrzać urządzenie i dodać olej i cebulę. Cebula ma się tylko zeszklić, pamiętaj, że należy ja mieszać. Po ok. 6 minutach smażenia dodać czosnek i smaż ok. 1 min.

  • 250g cebuli pokrojonej w kostkę ,
  • 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
  • 5łyżka oleju

Etap 3 /6

Dodaj mięso mielone i sól smaż tak ok. 10 minut, ciągle mieszając je w garnku przy pomocy drewnianej łyżki.

  • 500g mielonej wołowiny np. łopatka,
  • łyżeczka soli i cukru;

Etap 4 /6

Dodaj marchewkę, pietruszkę i smaż jeszcze 5 minut, pamiętaj o mieszaniu.

  • 250g marchewki pokrojonej w talarki,
  • 150g pietruszki pokrojonej w talarki,

Etap 5 /6

Dodaj ziemniaki, bez zalewy – kukurydzę, fasolkę, pomidory, koncentrat pomidorowy, bulion oraz pozostałe składniki, wymieszaj.

  • 5 ziemniaków pokrojonych w kostkę,
  • 400g fasoli czerwonej z puszki (waga z zalewą),
  • 400g kukurydzy z puszki (waga z zalewą),
  • 400g pomidorów w puszce,
  • 2łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 500ml wody lub bulionu,
  • łyżka słodkiej papryki;
  • łyżeczka soli i cukru;
  • po pół łyżeczki chili, pieprzu, kminku, kolendry mielonej i oregano,

Etap 6 /6

Gotowanie pod ciśnieniem. Czas 8 minut.

Podobne przepisy

Aluta_Panda
38 min.

Zupa meksykańska

Review 5 stars (average)

6 Recenzje

Zupa meksykańska - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Zupa meksykańska
Iwona
1 godz. 16 min.

Zupa Meksykańska - po mojemu

Review 5 stars (average)

2 Recenzje

Zupa meksykańska - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Zupa Meksykańska - po mojemu