Barszcz wigilijny wg Pati Sołtysik
- Całkowity czas 35 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
750 g Buraki
80 g Seler
100 g Pietruszka
0.5 szt. Cebula
80 g Por
3 szt. Czosnek
20 g Grzyby suszone
5 szt. Liście laurowe
1 łyżeczka Goździki
8 szt. Ziele angielskie
1 łyżeczka Majeranek
1 łyżeczka Sok z cytryny
1 łyżeczka Chrzan
Sól i pieprz
300 ml Zakwas z buraków
2.5 l Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Buraki obrać i pokroić w kawałki. Obrać również korzeń selera.
Etap 3 /5
Wszystkie suche składniki i przyprawy włożyć do urządzenia. Następnie zalać wodą oraz zakwasem.
Etap 4 /5
Gotujemy pod wysokim ciśnieniem.
Etap 5 /5
Podajemy z uszkami. Smacznego!