Kremowy indyk z groszkiem i marchewką
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Piersi z indyka
300 ml Śmietanki 30%
2 Gotowane marchewki
1 Czerwona cebula
150 g Zielonego groszku
2 Woreczki ryżu
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżeczka Czerwonej papryki
1 łyżeczka Curry
1 łyżka Masła
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Filet z indyka oczyść i pokrój w mniejsze kawałki. Marchew ugotuj i pokrój w kostkę, a następnie połącz z groszkiem. Groszek może być z puszki bądź mrożony.
Etap 2 /4
W misie Cook4me rozpuść łyżkę masła. Dodaj cebulę oraz indyka. Dopraw solą i pieprzem oraz dodaj śmietankę. Smaż do połączenia składników i zgęstnienia sosu. W międzyczasie ugotuj ryż.
Etap 3 /4
Dodaj marchew z groszkiem oraz pozostałe przyprawy. Smaż jeszcze przez 5 minut do połączenia składników.
Etap 4 /4
Danie podaj z ugotowanym ryżem.