Krem z dyni i foie gras
- Całkowity czas 17 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 7 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 szt. Plastry foie gras
600 g Obrana dynia
2 szt. Szalotka
400 ml Bulion drobiowy
2 szczypta Gałka muszkatołowa
200 ml Płynna śmietanka
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Obierz i posiekaj szalotkę.
Etap 3 /8
Dopraw plastry foie gras. Ponacinaj po jednej stronie za pomocą końcówki noża.
Etap 4 /8
Zrumień foie gras, smażąc po 30 sekund z każdej strony. Wyjmij je. Usuń tłuszcz z Cook4Me. Włóż szalotki i dynię. Zrumień podsmażając przez 1 min.
Etap 5 /8
Wlej bulion drobiowy i gałkę muszkatołową. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Etap 6 /8
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 7 /8
Wymieszaj ze śmietaną.
Etap 8 /8
Gorącym sosem polej plastry foie gras. Podawaj.