Keto bolognese z makaronem konjac
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Mielonej wołowiny
150 g Marchewki
2 Cebule
200 ml Passaty pomidorowej
Sól i pieprz
15 g Masła klarowanego
3 Ząbki czosnku
Oregano, zioła prowansalskie
Papryka słodka i ostra
100 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchew obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Etap 3 /5
Na maśle klarowanym podsmaż cebulę, czosnek oraz marchew. Dodaj mięso i smaż.
Etap 4 /5
Dodaj passatę oraz wszystkie przyprawy razem z wodą. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Makaron konjac porządnie przepłucz pod bieżącą wodą i podawaj z gotowym sosem bolognese z dodatkiem tartego parmezanu.