Gulasz wołowy z makaronem konjac
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Mięsa wołowego
2 Czerwone papryki
1 Cukinia
3 Cebule
3 Ząbki czosnku
1 łyżka Agaru
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Pieprzu
1 łyżeczka Słodkiej papryki
1 łyżeczka Ziół prowansalskich
1 łyżka Masła klarowanego
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wołowinę dokładnie umyj i pokrój w grubą kostkę. Rozgrzej masło klarowane w Tefal Cook4Me i smaż mięso z każdej strony. Pod koniec smażenia dopraw mięso przyprawami.
Etap 3 /6
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Paprykę oraz cukinię również pokrój w kostkę.
Etap 4 /6
Dodaj warzywa do mięsa i smaż przez chwilę.
Etap 5 /6
Zalej całość wodą do przykrycia składników i dodaj czosnek. Duś.
Etap 6 /6
Gulasz zagęszczaj agarem rozpuszczonym w wodzie. Duś do zgęstnienia gulaszu.