Kasza z kurkami i sosem koperkowym
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
200 g Kasza gryczana
500 ml Bulion warzywny
40 g Ziarna słonecznika
200 g Cebula
40 ml Oliwa z oliwek
4 Grzyb kurka
4 g Soli i świeżo zmielony czarny pieprzu
400 g Tofu wędzonego lub mięso drobiowe
400 g Papryki czerwonej
SOS:
200 g Jogurtu
2 Łyżki koperku pokrojonego
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Cebulę, paprykę i tofu pokroić w kostkę. Kurki rozdrobnić, ale nie bardzo drobno.
Etap 2 /7
Olej rozgrzać w garnku i podsmażyć cebulę, kurki, paprykę i tofu.
Etap 3 /7
Dodać kaszę i przyprawy i zalać bulionem.
Etap 4 /7
Gotować pod ciśnieniem o średniej mocy przez 10 minut.
Etap 5 /7
Z jogurtu, koperku i przypraw przygotować sos.
Etap 6 /7
Wyłożyć danie na talerze i polać sosem.
Etap 7 /7
Posypać uprażonymi ziarnami słonecznika.