Indyk w pomarańczach
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 g Golonki indycze
4 Pomarańcze
50 g Cukru
40 g Soli
1 Papryczka chilli
2 g Kurkumy
40 ml Oleju
Ryż
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Golonki nacieramy mieszanką soli i kurkumy. Dodajemy otartą skórkę z dwóch pomarańczy i jeszcze raz dokładnie nacieramy.
Etap 2 /4
W Cook4me rozgrzewamy olej. Golonki smażymy z dwóch stron po 2 minuty. Wyciskamy sok z 4 pomarańczy. Do obsmażonych golonek dodajemy cukier, sok z pomarańczy oraz przecięty wzdłuż na pół strączek chilli.
Etap 3 /4
Gotujemy pod ciśnieniem 40 minut.
Etap 4 /4
Golonki podajmy z ryżem, sosem własnym i kawałkiem pomarańczy.