*Hummus with butternut squash and feta cheese
- Całkowity czas 21 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
5 cl Woda
1 Cytryna
15 g Tahini (pasta sezamowa)
1 cl Oliwa z oliwek
80 g Ugotowana i odsączona ciecierzyca
80 g Gotowana dynia piżmowa
40 g Ser feta
1 goździk Czosnek
Sól i pieprz
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Przygotuj składniki. Wyciśnij cytryny.
Etap 2 /3
Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od wody. Zachowaj trochę sera feta do dekoracji. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /3
Dopraw przyprawami i sokiem z cytryny. Przed podaniem udekoruj pozostałym pokruszonym serem feta.