Grillowany schab wieprzowy z brukselką i parmezanem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (3)
Składniki
4 osób
1 łyżka Neutralny olej
1 łyżka Sok z cytryny
1 łyżka Przyprawa curry
1 łyżka Płynny miód
4 kawałek Schab wieprzowy bez kości (około 600 g)
Sól
500 g Brukselka
1 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka Sól
1 łyżeczka Zioła prowansalskie
70 g Tarty parmezan
Akcesoria
Blacha do pieczenia Blacha do pieczenia XL
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wymieszaj olej, sok z cytryny, przyprawę curry, miód i sól. Posmaruj tym sosem plasterki schabu wieprzowego. Odstaw na bok.
Etap 2 /5
Umyj brukselki, przekrój je na pół i włóż do formy do pieczenia. Dodaj oliwę z oliwek, sól, zioła prowansalskie i parmezan. Dobrze wymieszaj, aby pokryć brukselki.
Etap 3 /5
Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w pomarańczowym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu piecz przez 10 minut.
Etap 4 /5
Ustaw grill w trybie Kompletny posiłek, a boczny termostat – w pozycji 3. Umieść plasterki schabu na płycie grillowej i grilluj przez 15 minut, obracając je w połowie grillowania. W zależności od rozmiaru konieczne może okazać się grillowanie dwóch porcji. W międzyczasie regularnie mieszaj brukselki, aby zabarwiły się ze wszystkich stron.
Etap 5 /5
Podawaj od razu.