Grillowany okoń w sosie
- Całkowity czas 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (3)
Składniki
8 osób
8 filet Okoń
3 goździk Posiekany czosnek
4 g Chili
4 g Papryka
15 cl Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
6 liść Liść laurowy
1.5 Cytryny w plasterkach
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Włóż płytę grillową do urządzenia i umieść na niej arkusz papieru do pieczenia.
Etap 2 /4
Wymieszaj czosnek, chili, paprykę, oliwę z oliwek, sól i pieprz. Posmaruj rybę sosem.
Etap 3 /4
Połóż połowę filetów na grillu, ustaw program RYBY i piecz przez 10 minut. Po upieczeniu weź drugą porcję i powtórz kroki.
Etap 4 /4
Podawaj z plasterkiem cytryny i liściem laurowym.