Golonka z indyka w kapuście z piwem Karmi
- Całkowity czas 13 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 12 godz.
Studzenie
Składniki
3 osób
600 g Golonki z indyka
800 g Kapusty kiszonej
2 Marchewki
1 Cebula
3 Liście laurowe
2 Listki ziela angielskiego
Sol
Pieprz
Majeranek
Kminek mielony
Czosnek granulowany
Kolendra w proszku
Majeranek
300 ml Piwa karmi
300 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Golonki zamarynować w przyprawach, które lubisz i odstawić do lodówki na całą noc.
Etap 2 /5
Golonkę wyjmij z lodówki i obsmaż.
Etap 3 /5
Wyjmij golonkę i dodaj pokrojoną cebulę, usmaż na złoto. W międzyczasie wypłucz kapustę, pokrój i dodaj do cebuli. Przesmaż chwilę, dodaj potartą marchewkę. Dodaj przyprawy oraz wodę i piwo i wymieszaj.
Etap 4 /5
Włóż golonkę. Zamknij Cook4me i gotuj pod ciśnieniem 50 minut.
Etap 5 /5
Na koniec można dać na górę ugotowane ziemniaczki i zapiec. Można też dać troszkę mąki do kapustki, aby ją zagęścić. Smacznego!