Gofry w kształcie serca z parmezanem i szynka dojrzewającą
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
12 sztuki
250 g Mąka
1 saszetka Proszek do pieczenia
2 Jajko
30 cl Mleko
50 g Masło
80 g Szynka dojrzewająca
30 g Parmezan
Pieprz
Akcesoria
Płyta do gofrów (serca)
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Etap 2 /7
W innej misce ostrożnie ubij jajka, a następnie wlej mleko i roztopione masło.
Etap 3 /7
Polej suche ciasto płynnymi składnikami i mieszaj, aż wszystko się połączy. Uważaj jednak, aby nie przerobić ciasta.
Etap 4 /7
Dodaj szynkę i parmezan. Dokładnie wymieszaj.
Etap 5 /7
Rozgrzej urządzenie.
Etap 6 /7
Wlej chochlę ciasta na środek każdej foremki gofrownicy. Nie przepełniaj, aby ciasto się nie wylało.
Etap 7 /7
Zamknij urządzenie i piecz gofry, aż staną się złotobrązowe i chrupiące.