Gofry red velvet w kształcie serca
- Całkowity czas 53 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
12 sztuki
250 g Mąka
1 szczypta Sól
75 g Cukier
1 saszetka Proszek do pieczenia
2 Jajko
1 łyżka Płynna wanilia
25 cl Mleko
100 g Masło
1 łyżka Kakao
1 łyżka Czerwony barwnik
Akcesoria
Płyta do gofrów (serca)
Czas przygotowania
Etap 1 /8
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj jajka, mleko i wanilię, dobrze wymieszaj.
Etap 2 /8
Wlej roztopione masło i mieszaj, aż powstanie gładka masa. Wsyp kakao i barwnik, dobrze wymieszaj.
Etap 3 /8
Odstaw na 30 minut.
Etap 4 /8
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /8
Wlej małą chochlę ciasta na środek każdej foremki gofrownicy.
Etap 6 /8
Zamknij urządzenie i piecz gofry, aż staną się złotobrązowe i chrupiące.
Etap 7 /8
Weź pozostałe ciasto i powtórz kroki.
Etap 8 /8
Po upieczeniu pozostaw gofry na kratce, aby zachowały chrupkość.