Frytki z halloumi
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
400 g Ser halloumi
40 g Mąka
2 Średnie jajka
100 g Bułka tarta
2 łyżeczka Czosnek w proszku
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Pokrój halloumi na frytki o grubości 1 cm. Wsyp mąkę do miski. Rozbij jajko w misce i dobrze je ubij. W drugiej misce wymieszaj bułkę tartą i czosnek w proszku. Zanurz każdą frytkę w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Panierka powinna pokrywać mięso ze wszystkich stron. Odstaw na bok.
Etap 2 /3
Umieść frytki w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /3
Podawaj natychmiast, najlepiej z kawałkami brokułów z serem.