Filety z kurczaka w panierce
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
240 g Bezglutenowa bułka tarta
120 g Bezglutenowa bułka tarta panko
2 łyżeczka Czosnek w proszku
2 łyżeczka Suszona pietruszka
1 łyżeczka Sól
4 Duże jajka
900 g Paski kurczaka
9 cl Oliwa z oliwek
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, czosnek w proszku, pietruszkę i sól. Do drugiej miski wlej jajka i ubij widelcem.
Etap 2 /4
Włóż standardową płytę do miski do gotowania. Umieść na płycie papier do pieczenia. Obtocz paski kurczaka w panierce – najpierw zanurz je w jajkach, a następnie w przyprawionej bułce tartej. Połóż połowę panierowanych pasków na arkuszu papieru do pieczenia.
Etap 3 /4
Ustaw tryb NUGGETSY i piecz przez 10 minut. W połowie pieczenia obróć paski kurczaka.
Etap 4 /4
Po zakończeniu weź drugą porcję pasków i powtórz kroki.