Fasolka po bretońsku
- Całkowity czas 1 godz. 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g Fasola jaś
30 g Cebula
100 g Marchew
300 g Kielbasa
20 łyżka Przecier pomidorowy
20 g Seler
20 g Czosnek
500 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Kiełbaskę pokroić w plasterki,cebulkę drobno pokroić, Marchew zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Czosnek zmiażdżyć i bardzo drobniutko posiekać. Seler pokroić w cienkie talarki.
Etap 2 /6
Kiełbaskę podsmaż, dodaj cebulkę i podsmaż ja z kiełbaskę
Etap 3 /6
Do naczynia dołóż marchew, seler, czosnek i podsmaż
Etap 4 /6
Dodaj przecier pomidorowy i wodę. Wymieszaj wszystkie składniki w garnku
Etap 5 /6
Dodaj fasolkę i ponownie wymieszaj
Etap 6 /6
Gotuj wszystkie składniki