Fasola z czosnkiem
- Całkowity czas 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Fasola wielokwiatowa
3 goździk Czosnek
2 Szalotka
0.5 łyżeczka Kolendra
0.5 Cytryna
3 łyżka Oliwa z oliwek
Sezam
sól, pieprz
3 łyżka Pietruszka
2 łyżka Koperek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Fasolę pokrój na kawałki o długości 4 cm. Dobrze osusz fasolę papierem kuchennym lub czystą ściereczką.
Etap 2 /5
Obierz i drobno posiekaj czosnek. Umyj i pokrój drobno szalotkę.
Etap 3 /5
Do pojemnika włóż fasolę, czosnek, szalotkę i resztę składników oprócz pietruszki i koperku. Dopraw i dobrze wymieszaj.
Etap 4 /5
Wyjmij talerz z urządzenia, włóż fasolę. Uruchom program, mieszaj fasolę od czasu do czasu.
Etap 5 /5
Gdy będzie gotowa, wymieszaj z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.