Zapiekane ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem niedźwiedzim
- Całkowity czas 31 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
850 g Ziemniaków
3 łyżka Posiekanego świeżego rozmarynu
4 Ząbki czosnku pokrojonego w płatki
6 łyżeczka Suszonego czosnku niedźwiedziego
6 łyżka Oliwy
Sól
Akcesoria
Extra Crisp Forma do ciasta
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Ziemniaki myjemy, jeśli są większe, rozkrawamy na pół. Wkładamy do misy urządzenia. Wlewamy 1,5 l wody, solimy i gotujemy przez 8 min pod ciśnieniem.
Etap 3 /5
Wylewamy wodę i odkładamy ziemniaki. W osobnej misce łączymy oliwę i przyprawy. Ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki i dokładnie mieszamy w oliwie z przyprawami.
Etap 4 /5
Formę do zapiekania wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ziemniaki.
Etap 5 /5
Do Cook4me wkładamy formę do zapiekania i zakładamy pokrywkę Extra Crisp. Ustawiamy w menu temperaturę 200°C i zapiekamy przez 25 min.