Ekspresowa świąteczna zupa grzybowa
- Całkowity czas 6 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
100 g Suszonych borowików
100 g Cebuli pokrojonej w piórka
10 g Masła
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka Gałki muszkatołowej
2 łyżeczka Suszonej szalotki
1 l Wody
2 l Bulionu warzywnego lub wody
4 łyżka Śmietany 18%
4 Liście laurowe
8 Ziarenek ziela angielskiego
5 Goździków
Pietruszki
Piramidka smaku
Pieprz i sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Do miski wlewamy 1 l wody wrzucamy grzyby. Moczymy przez 1 h.
Etap 3 /5
Do misy Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy, a następnie dodajemy cebulę. Całość podsmażamy przez 4 minuty mieszając od czasu do czasu.
Etap 4 /5
Do urządzenia dodajemy zawartość miski z grzybami oraz wszystkie przyprawy. Dolewamy bulion i gotujemy w trybie ciśnienie ekspres przez 20 min.
Etap 5 /5
Dodajemy śmietanę i posiekaną pietruszkę i mocno mieszamy za pomocą rózgi kuchennej.