Dynia piżmowa smażona na patelni z oliwą z oliwek, czosnkiem i liściem laurowym
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
4 osób
1 Dynia piżmowa
2 łyżka Czosnek w proszku
2 liść Liść laurowy
2 łyżka Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Akcesoria
Koszyk do smażenia Taca ociekowa
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przekrój dynię piżmową na pół. Usuń pestki, obierz miąższ i pokrój go w kostkę o grubości 2,5 cm.
Etap 2 /4
Włóż kostki do miski, dodaj czosnek, liście laurowe i oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dobrze wymieszaj, aby pokryć wszystkie kostki. Wsyp je do koszyka do frytek w Easy Fry Oven & Grill i umieść koszyk na środkowej półce. Pod spód wsuń tacę ociekową. Zamknij drzwiczki.
Etap 3 /4
Ustaw tryb MANUALNY i piecz przez 25 minut w temperaturze 200°C.
Etap 4 /4
Podawaj z pestkami kabaczka i słonecznika oraz z pokruszonym serem feta.