Ciasto mango
- Całkowity czas 2 godz. 5 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
1 porcja
1 Mango, niezbyt dojrzałe
1 Żółtko jaja
2 Jajka
120 g Cukier brązowy (lub cukier cassonade)
140 g Masło
140 g Crème fraiche
40 ml Rum (40 g - opcjonalnie)
20 ml Sok z cytryny (20 g)
190 g Mąka
1 łyżka Proszek do pieczenia (10 g)
70 g Tarty kokos
1 szczypta Sól
1 Marakuja
100 g Cukier Puder
Sok cytrynowy
1 łyżka Tarty kokos
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Na foremkę z powłoką nieprzywierającą włóż masło, włóż foremkę z powłoką nieprzywierającą do Cake Factory i uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie
Etap 2 /7
W tym czasie obierz mango i pokrój je w dużą kostkę. Odłóż na bok.
Etap 3 /7
W dużej misce ubij jajka, żółtka, brązowy cukier i trzy szczypty soli. Dodaj crème fraîche, roztopione masło, sok z cytryny i rum. Dobrze wymieszaj. Dodaj wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia i mocno wymieszaj.
Etap 4 /7
Dodaj pokrojone w kostkę mango. Wymieszaj, wylej na wysmarowaną masłem i oprószoną mąką blachę. Umieść foremkę w Cake Factory.
Etap 5 /7
Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 6 /7
Wyjmij z foremki i odstaw na bok do ostygnięcia.
Etap 7 /7
Włóż miąższ marakui do miski. Dodaj cukier puder i kilka kropel soku z cytryny. Mieszaj aż do uzyskania jednolitej glazury. Polej ciasto i udekoruj odrobiną wiórków kokosowych. Delektuj się!