Ciastka cake pops z mango i pistacjami
- Całkowity czas 30 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
6 Jajka
180 g Cukier
60 g Mąka
90 g Pistacje
30 g Słony karmel
30 Małe bezy
30 g Pistacje do dekoracji
3 Mango
120 g Mascarpone
24 g Cukier puder
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Oddziel białka od żółtek. W misce wymieszaj mąkę i pokruszone pistacje.
Etap 2 /8
W jednym pojemniku ubij białka do zesztywnienia.
Etap 3 /8
W drugim pojemniku ubij żółtka z cukrem do podwojenia objętości.
Etap 4 /8
Przy pomocy szpatułki dodaj mąkę i mieszankę pistacjową do żółtek, a następnie stopniowo dodawaj ubite białka.
Etap 5 /8
Ciasto wlej do nieprzywierającej formy, rozprowadź równomiernie łopatką i piecz zgodnie z programem i wskazanym czasem. Wyjmij biszkopt z formy i umieścić na wilgotnym ręczniku. Zawiń ciasto w roladę.
Etap 6 /8
Obierz mango i wyjmij miąższ. Pokrój na drobne kawałki i wymieszaj z mascarpone i cukrem pudrem.
Etap 7 /8
Po całkowitym wystygnięciu biszkoptu, nałóż warstwę kremu z mango i zawiń ponownie w roladę.
Etap 8 /8
Oblane karmelem ciasto obtocz w pokruszonych pistacjach i bezie. Pokrój ciasto i umieść kawałki na patyczkach. (Wykorzystaj patyczki do robienia lizaków).