Ciasto jogurtowe
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
60 g Jogurt
90 g Cukier
1 Jajko
40 g Olej
110 g Mąka
2.5 g Proszek do pieczenia
Masło do tortownicy
Akcesoria
Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W misce wymieszaj jogurt z cukrem i jajkami. Gdy masa będzie gładka, wmieszaj olej. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj, aby uzyskać gładkie, błyszczące ciasto.
Etap 2 /5
Użyj formy zawiasowej odpowiedniej do wielkości ciasta. Z papieru do pieczenia wytnij okrąg tak, aby pasował do dna wysmarowanej masłem formy, włóż ją do formy i wlej ciasto.
Etap 3 /5
Formę włóż do urządzenia wyposażonego w płytkę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 4 /5
Aby sprawdzić, czy ciasto jest gotowe, włóż ostrze noża w środek; jeśli wyjdzie czyste, ciasto jest gotowe.
Etap 5 /5
Ułóż na drucianej kratce i pozostawić do ostygnięcia. Zdejmij papier do pieczenia z podstawy. Ciesz się.