Ciasto jogurtowe
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Żółtka
2 Białka
85 g Roztopione lekko solone masło
150 g Cukier
150 g Przesiana mąka
125 g Jogurt przepuszczony przez sitko
1 łyżeczka Drożdże w proszku
Masło i mąka
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Ubij białka dodając połowę porcji cukru. Natłuść masłem i posyp mąką formę do pieczenia.
Etap 3 /4
Wymieszaj pozostały cukier, żółtka, jogurt i masło, w dalszej kolejności mąkę/drożdże, a następnie białka. Wlej do formy, a następnie włóż do Cook4me.
Etap 4 /4
Ustaw Extra Crisp w Cook4me. Gotuj w trybie ręcznym przez 50 minut w temp. 160°C.