Tort marchewkowy
- Całkowity czas 1 godz. 30 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
1 Ciasto biszkoptowe
2 łyżeczka Cynamon
1 łyżeczka Gałka muszkatołowa
1 szczypta Sól
400 g Starta marchew
10 g Soda oczyszczona
1 łyżeczka Mąka
10 g Masło
Serek śmietankowy lub sos jogurtowy
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Ten przepis wymaga wcześniejszego przygotowania : ciasto biszkoptowe. Znajdziesz go w kroku 3. Możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu.
Etap 2 /9
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Etap 3 /9
Postępuj zgodnie ze wskazówkami z podstawowego przepisu na ciasto biszkoptowe, ale nie piecz ciasta.
Etap 4 /9
Umieść w misie robota mieszankę na ciasto, cynamon, gałkę muszkatołową, sól i sodę oczyszczoną. Naciśnij "Start".
Etap 5 /9
Zetrzyj marchewki do osobnej miski.
Etap 6 /9
Naciśnij "Start" i stopniowo dodawaj starte marchewki do misy robota w trakcie pracy urządzenia.
Etap 7 /9
Natłuść i oprósz mąką formę i umieść w niej ciasto.
Etap 8 /9
Piecz przez 1 godzinę w 180 stopniach.
Etap 9 /9
Odstaw do ostygnięcia i podawaj z serkiem śmietankowym lub sosem jogurtowym.