Chleb z prażoną cebulką
- Całkowity czas 1 godz. 40 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
4 osób
10 g Drożdży świeżych
250 ml Ciepłej wody
500 g Mąki
3 łyżka Prażonej cebulki
0.5 łyżeczka Soli
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie.
Etap 2 /6
Dodać mąkę, sól i cebulkę.
Etap 3 /6
Wyrobić ciasto. Musi samo odklejać się od miski i rąk. Pozostawić do wyrośnięcia.
Etap 4 /6
Chleb uformować w porządny kształt. Ułożyć na papierze do pieczenia. Przykryć ściereczką i zostawić na 15 minut.
Etap 5 /6
Naciąć skórkę i włożyć ciasto do airfryera na 30 na minut, temperatura 190 stopni.
Etap 6 /6
Zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze przez 5 minut.