Chleb z pekanami i karmelem
- Całkowity czas 1 godz. 1 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 46 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
360 g Masło
720 g Mąka
3 Drożdże
450 g Cukier
15 g Kawa rozpuszczalna
2 łyżeczka Sól
6 Jajka
480 ml Mleko
Na karmel:
390 g Brązowy cukier
3 Jajka
240 ml Mleko
90 g Masło
300 g Orzechy pekan
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Rozpuść pierwszą podaną ilość masła na wskazanym programie przez podany czas.
Etap 2 /6
W misce wymieszaj mąkę, drożdże, cukier, kawę i sól.
Etap 3 /6
Trzepaczką ubij jajka, a następnie dodaj mleko i roztopione masło. Mieszaj, aż ciasto będzie całkowicie gładkie i wlej do nieprzywierającej formy Cake Factory.
Etap 4 /6
Aby przygotować karmel: W misce wymieszaj drugą porcję roztopionego masła z brązowym cukrem, jajkiem, mlekiem i grubo posiekanymi orzechami pekan.
Etap 5 /6
Wlej karmel na ciasto i za pomocą patyczka lekko wymieszaj, aby dodać karmel.
Etap 6 /6
Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby wykonać kolejne partie.