Chleb kukurydziany
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
180 g Mąka kukurydziana
230 g Mąka pszenna
20 g Cukier
5 g Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Soda oczyszczona
1 Jajko
280 g Mleko
40 g Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Do tego przepisu wymagana jest pokrywa Extra Crisp. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
W misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Dodaj jajko, mleko i olej. Dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /5
Umieść ciasto w misie Cook4me.
Etap 4 /5
Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program ręczny na 200°C na 25 minut.
Etap 5 /5
Wyjmij chleb z formy i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce.