Chleb bezglutenowy
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
300 g Mąka bezglutenowa
80 g Mąka gryczana
1 łyżka Cukier
6 g Sól
11 g Proszek do pieczenia
1 łyżka Soda oczyszczona
350 g Woda
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Do tego przepisu wymagana jest pokrywa Extra Crisp. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wszystkie składniki włóż do misy robota kuchennego. Ugniataj przez 3 minuty.
Etap 3 /5
Połóż ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej. Pozostaw na 5 minut. Z ciasta uformuj kulę. Obtocz ją w mące i umieść w misie Cook4me.
Etap 4 /5
Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program ręczny na 200°C na 35 minut.
Etap 5 /5
Wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce.