Chleb bezglutenowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Chleb bezglutenowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 300 g Mąka bezglutenowa

  • 80 g Mąka gryczana

  • 1 łyżka Cukier

  • 6 g Sól

  • 11 g Proszek do pieczenia

  • 1 łyżka Soda oczyszczona

  • 350 g Woda

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Do tego przepisu wymagana jest pokrywa Extra Crisp. Przygotuj składniki.

Etap 2 /5

Wszystkie składniki włóż do misy robota kuchennego. Ugniataj przez 3 minuty.

Etap 3 /5

Połóż ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej. Pozostaw na 5 minut. Z ciasta uformuj kulę. Obtocz ją w mące i umieść w misie Cook4me.

Etap 4 /5

Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program ręczny na 200°C na 35 minut.

  • Extra Crisp

Etap 5 /5

Wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
1 godz. 50 min.

Bezglutenowy chleb

ratings.4.5

1 Recenzje

Chleb bezglutenowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Bezglutenowy chleb
Tefal
Tefal
50 min.

Bezglutenowe ciasto owsiane z bananami

ratings.NaN

Chleb bezglutenowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Bezglutenowe ciasto owsiane z bananami
Tefal
Tefal
35 min.

Filety z kurczaka w panierce

ratings.NaN

Chleb bezglutenowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Filety z kurczaka w panierce