Chill con Carne
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
400 g Mięsa wieprzowo-wołowego
1 Puszka kukurudzy
1 Puszka fasoli czerwonej
1 Duża cebula
5 Pieczarek
2 Ząbki czosnku
400 g Passaty pomidorowej
1 szczypta Papryki wędzonej
1 szczypta Mielonego chili
1 łyżka Bulionu ze słoiczka WINIARY lub pokruszona kostka rosołowa
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Spryskuje garnek oliwą, wrzucam pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodaję pokrojone pieczarki i mięso.
Etap 2 /3
Następnie do usmażonego mięsa dodaję odsączoną kukurydzę i fasolę. Chwilę smażę.
Etap 3 /3
Całość doprawiam do smaku przyprawami i dodaję bulion oraz passatę pomidorową. Smacznego!