Barszcz czerwony wg Jurka Sobieniaka
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
1 kg Obranych buraków
140 g Cukru brązowego
40 g Świeżego imbiru
8 szt. Ziela angielskiego
150 g Selera korzeniowego (1/2 szt. wielkości piłki od tenisa)
3 Liście laurowe
3 łyżeczka Pieprzu mielonego (4 g)
1 łyżka Soli (15 g)
1 l Soku z buraków
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Buraki obierz i pokrój w cienkie plastry lub posiekaj na mandolinie razem z imbirem.
Etap 2 /4
Przygotowane warzywa włóż do misy Cook4me. Dodaj selera pokrojonego w ćwiartki i wszystkie przyprawy. Zalej 2 l wody.
Etap 3 /4
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Gotowy barszcz uzupełnij sokiem z buraków i podgrzej, w razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.