Amaretti
- Całkowity czas 43 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
260 g Mielone migdały
140 g Cukier
2 szt. Białka jajek
1 łyżeczka Ekstrakt z migdałów
24 szt. Blanszowane całe migdały
2 szczypta Sól
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Drobno zmiel migdały z cukrem i szczyptą soli.
Etap 2 /5
W dużej misce wymieszaj cukier i mielone migdały z białkiem jajka i ekstraktem z migdałów.
Etap 3 /5
Wlej masę do formy na 6 muffinek. Na wierzch wciśnij cały migdał. Umieść formy w Cake Factory. Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 4 /5
Wstaw do lodówki, aby szybko schłodzić amaretti.
Etap 5 /5
Wyjmij z formy. Smacznego!