Bonet piemontese, deser z Piemontu
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
90 g Amaretti
60 g Cukier
30 g Kakao
3 Jajko
400 ml Mleko
3 łyżka Amaretto (lub rum – opcjonalnie)
120 ml Płynny karmel
Akcesoria
8 glasses support Zestaw 6 werynek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wymieszaj amaretti, cukier i kakao. Dodaj jajko, następnie mleko i Amaretto.
Etap 3 /6
Podziel karmel do szklanych słoików, a następnie dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Zamknij słoiki.
Etap 4 /6
Wlej 250 ml wody do misy. Umieść słoiki w misie.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Schłódź w lodówce. Przed podaniem wyjmij deser ze słoików i udekoruj wiórkami czekolady.