Ciasteczka amaretti z miodem, pistacjami i kardamonem
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
390 g Mąka pistacjowa
195 g Migdał
7.5 łyżeczka Kardamon mielony
4.5 łyżeczka Pomarańcza
4.5 łyżeczka Ekstrakt migdałowy
135 g Miód
120 g Białko
60 g Cukier puder
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W misce wymieszaj mąkę pistacjową, mielone migdały, mielony kardamon i skórkę pomarańczową.
Etap 2 /7
Dodaj ekstrakt migdałowy, miód i białka jaj. Mieszaj, aż ciasto dobrze się połączy.
Etap 3 /7
Ciasto podziel na równe części i uformuj kulki.
Etap 4 /7
Obtocz kulki w cukrze pudrze, lekko je spłaszcz i umieść w formie nieprzywierającej.
Etap 5 /7
Piecz partiami, w podanym programie przez wskazany czas.
Etap 6 /7
Po upieczeniu ułóż ciasteczka na kratce i posyp cukrem pudrem.
Etap 7 /7
Podawaj całkowicie wystudzone.