Świąteczny aromatyczny bigos wg Pati
- Całkowity czas 8 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.4 kg Kiszonej kapusty
500 ml Wody z kiszonej kapusty
100 g Śliwek suszonych bez pestek
30 g Suszonych grzybów
250 ml Wody
150 g Boczku wędzonego
200 g Kiełbasy
300 g Mięsa wieprzowego
70 g Koncentratu pomidorowego
200 g Marchewki
270 g Cebuli
1.5 łyżeczka Musztardy
2 łyżka Oleju
1 łyżka Masła
Sól i pieprz
5 Liści laurowych
6 Ziarenek ziela angielskiego
10 Goździków
1.5 łyżeczka Mielonego kminu rzymskiego
1 łyżeczka Białej gorczycy
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Papryki słodkiej wędzonej
1 łyżeczka Lubczyku
0.5 łyżeczka Całej kolendry
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Grzyby zalej 250 ml gorącej wody i zostaw na 15 min.
Etap 2 /5
Boczek pokrój w kostkę, kiełbasę w krążki, a mięso na kawałki. Cebulę posiekaj w piórka. Marchewkę pokrój w talarki, a śliwki przekrój na pół.
Etap 3 /5
Do Cook4me wlej olej i masło, a następnie dodaj boczek mięso i kiełbasę oraz cebulę. Podsmażaj ok. 10 min mieszając od czasu do czasu.
Etap 4 /5
Dodaj marchewkę, śliwki, grzyby oraz przecier pomidorowy i musztardę. Dokładnie wymieszaj i podsmażaj przez 3 min mieszając od czasu do czasu.
Etap 5 /5
Wlej wodę z grzybów i z kiszonej kapusty. Dodaj kapustę oraz wszystkie przyprawy. Gotuj pod ciśnieniem.