Zupa pomidorowa po turecku
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Pomidory
20 g Masło
20 g Mąka
1 łyżeczka Przecier pomidorowy
50 ml Mleko
350 ml Woda
1 Chili w proszku
2 łyżka Starty ser (cheddar, parmezan lub inny)
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Roztop masło. Dodaj mąkę. Wymieszaj. Dodaj przecier pomidorowy. Wymieszaj.
Etap 3 /5
Dodaj pomidory. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i mielonym chili. Dodaj wodę. Wymieszaj.
Etap 4 /5
Gotuj składniki.
Etap 5 /5
Dodaj mleko. Dokładnie zmiksuj. Podawaj z serem.