Ryba po turecku
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Dorsz
200 g Ziemniak
50 g Cebula
30 g Papryka
200 g Pomidor
1 łyżka Koncentrat pomidorowy
0.5 Cytryna
1 Czosnek
0.5 łyżeczka Oregano
1 łyżka Pietruszka
sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Ziemniaki i paprykę pokrój w 2 cm kostkę. Pomidory pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek pokrój w plasterki.
Etap 2 /5
Umieść rybę w misie.
Etap 3 /5
Dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem oregano i pietruszki.
Etap 4 /5
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Podawaj na gorąco posypane oregano i pietruszką.