Zupa pieczarkowa
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2.5 Bulionu
1 kg Pieczarek
60 g Masła
4 Liście laurowe
10 Ziela angielskiego
10 g Podgrzybków suszonych
Sól, pieprz
1 łyżeczka Czosnku granulowanego
0.5 łyżeczka Majeranku
0.5 łyżeczka Białej gorczycy
Pietruszki
200 ml Śmietany 18%
Makaron, np. muszelki
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do urządzenia wkładamy 20 g masła i 400 g pieczarek pokrojonych w plastry. Całość podsmażamy mieszając przez 3 min. Następnie przekładamy pieczarki na osobne naczynie.
Etap 2 /4
Pozostałe 600 g pieczarek drobno siekamy/mielimy za pomocą blendera. Do Cook4me wkładamy 40 g masła i zmielone pieczarki. Całość mieszając podsmażamy przez 5 min.
Etap 3 /4
Wlewamy bulion, dodajemy pieczarki w plastrach, liście laurowe oraz ziele angielskie. Doprawiamy solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym, majerankiem i gorczycą. Siekamy 2/3 pęczku pietruszki i dodajemy do zupy. Dorzucamy 10 g podgrzybków suszonych i gotujemy pod ciśnieniem przez 25 min.
Etap 4 /4
Po tym czasie dodajemy śmietanę – mieszamy (najlepiej za pomocą rózgi kuchennej). Podajemy z makaronem i posiekaną pietruszką.