Zupa fasolowa ze skwarkami
- Całkowity czas 15 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Ugotowana fasola
30 g Masło albo słonina
150 g Cebula
30 g Mąka
120 g Wędzony boczek
900 ml Bulion drobiowy
3 łyżka Trybula
300 ml Śmietanka
1 łyżka Bukiet ziołowy
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Do Cook4me włóż masło.
Etap 3 /7
Roztop. Dodaj i podsmaż skwarki. Wyjmij mięso. Dodaj cebulę i gotuj. Dodaj mąkę i wymieszaj.
Etap 4 /7
Dodaj fasolę, bukiet ziołowy i bulion do Cook4me. Przypraw.
Etap 5 /7
Gotuj składniki.
Etap 6 /7
Usuń bukiet ziołowy. Zmiksuj ze śmietaną. Przecedź.
Etap 7 /7
Udekoruj trybulą przed podaniem.