Zielone gazpacho
- Całkowity czas 2 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g ogórek pokrojony w kostkę
75 g obrana zielona papryka z usuniętymi nasionami i pokrojona w kostkę
100 g zielone, obrane i pokrojone w kostkę jabłka Granny Smith
15 g posiekana słodka cebula
10 liść bazylia
125 g jogurt
1 łyżeczka płynny miód
125 ml woda
0.5 sok z limonki
Oliwa z oliwek
Kilka oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Włóż wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem oliwy z oliwek i oliwek. Zamknij i zablokuj pokrywkę.
Etap 3 /5
Ustaw wskazany program na dwie minuty. Uruchom program.
Etap 4 /5
Po zakończeniu programu otwórz pokrywkę i wlej zupę do miski. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Etap 5 /5
Podawaj w miskach. Ozdób listkami bazylii, oliwkami i oliwą z oliwek.