Zapiekanki z brioszki z jajkiem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
0.5 Bochenka brioszki (ewentualnie zamień na chałkę)
100 g Sera włoskiego
50 g Tartego sera cheddar
8 Pomidorków koktajlowych
0.5 łyżeczka Ulubionych przypraw
4 Jajka
Rukoli
50 g Majonezu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Brioszkę pokrój na 8 kromek. Pomidorki koktajlowe pokrój na pół. Ser włoski pokrój na plasterki.
Etap 2 /5
Na 4 kromki wyłóż ser włoski, przyprawy oraz ser cheddar. W pozostałych kromkach wytnij kieliszkiem do wina otwór na środku.
Etap 3 /5
Połóż kanapki na kratce w koszu airfryera. Nałóż na każdą wycięte części kromki. Do każdego otworu wbij po jajku. Posyp pozostałą ilością sera cheedar oraz dodaj pomidorki koktajlowe.
Etap 4 /5
Zapiekanki piecz w 150°C przez 25 minut w trybie ręcznym.
Etap 5 /5
Podaj z dodatkiem rukoli oraz majonezem.