Pomarańczowy pudding z brioszki
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Jajko
25 g Cukier
500 ml Mleko
1 łyżka Woda z kwiatu pomarańczy
4 Brioszka
Cukier puder
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Jeśli nie masz formy do ciasta, wyłóż papierem do pieczenia koszyk do gotowania na parze.
Etap 3 /8
Wymieszaj jajka i cukier.
Etap 4 /8
Dodaj mleko i wodę z kwiatu pomarańczy.
Etap 5 /8
Zanurz kromki brioszki w mieszance. Włóż do wyłożonej papierem formy.
Etap 6 /8
Przykryj szczelnie wierzch formy papierem do pieczenia. Włóż do koszyka do gotowania na parze, następnie włóż wszystko do misy Cook4me z 200 ml wody.
Etap 7 /8
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 8 /8
Wyjmij ciasto z formy. Posyp cukrem pudrem i podawaj na ciepło. Udekoruj kilkoma plasterkami pomarańczy.