*Vegan ice-cream with date caramel - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Vegan ice-cream with date caramel

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 8 godz. 16 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    8 godz.

Składniki

4 osób

  • 10 cl Mleczko kokosowe

  • 50 g Kostki lodu

  • 40 g Orzechy nerkowca

  • 80 g Daktyle medjool

  • 15 g Cukier kokosowy (lub brązowy)

  • 3 cl Woda

  • 1 szczypta Sól morska Fleur de sel (lub płatki soli morskiej)

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Wlej mleczko kokosowe do tacki na kostki lodu i włóż do zamrażarki na 4 godziny.

  • 10cl Mleczko kokosowe

Etap 2 /4

W rondelku gotuj orzechy i daktyle w niewielkiej ilości wody na bardzo małym ogniu przez 10 minut lub do momentu wchłonięcia wody. Odstaw do ostygnięcia.

  • 40g Orzechy nerkowca
  • 80g Daktyle medjool

Etap 3 /4

Do urządzenia wrzuć kostki lodu, kostki kokosowe, mieszankę daktyli i orzechów, wodę oraz sól. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

  • 10cl Mleczko kokosowe
  • 50g Kostki lodu
  • 40g Orzechy nerkowca
  • 80g Daktyle medjool
  • 3cl Woda
  • 1szczypta Sól morska Fleur de sel (lub płatki soli morskiej)

Etap 4 /4

W razie potrzeby uruchom program ponownie. Przelej wszystko do formy i włóż do zamrażarki na około 4 godziny, a następnie podawaj. Jeśli masz ochotę, możesz udekorować lody odrobiną płynnego karmelu roślinnego.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
30 min.

Maxi ciasteczko z nadzieniem karmelowym

ratings.NaN

*Vegan ice-cream with date caramel - przepisy Blend up | Tefal
Maxi ciasteczko z nadzieniem karmelowym